200 млади музиканти участват в Международния фестивал на китарата и цигулката в Гоце Делчев

14:44, 05 юли 15 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
200 млади музиканти участват в Международния фестивал на китарата и цигулката "Децата на Паганини". Той се провежда за трета поредна година в Гоце Делчев.

По време на откриването на мероприятието кметът на града Владимир Москов изрази своята радост поради факта, че отново посреща толкова много талантливи хора в него. Присъстващите на първата фестивална вечер дадоха много висока оценка на случващото се.

Пред публиката своите изпълнения показаха професор Йосиф Радионов - цигулка и Росен Балкански - китара. Истински фурор в Дома на културата предизвика участието на Младежкия китарен оркестър "София" с ръководител Валентин Бузов. Участниците във фестивала бяха разделени на 4 възрастови групи, които мериха сили през целия уикенд.

Днес се очаква журито да определи победителите в конкурсите "Майстори на класическата китара" и "Майстори на цигулката". Финалът е днес от 19 часа. Тогава ще се проведе и концерт на лауреатите. Мероприятието се организира от Националната музикална академия "Панчо Владигеров" и с подкрепата на Община Гоце Делчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама