Благоевградска атлетка с медал от "Спешъл олимпикс"

14:19, 01 авг 15 / Спорт 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благоевградската атлетка Катя Сейменска спечели сребърен медал от летните олимпийски игри "Спешъл олимпикс" в Лос Анджелис. Дамата финишира трета в надпреварата по бягане на 100 метра вчера. Резултатът й беше 20,35 секунди.

Сейменска се бореше за първото място с осем състезателни от Испания, Малайзия, Венецуела, Монако, остров Ман, Йордания и България. Най-бърза в състезанието бе нейната конкурентка от Испания, която завърши с 19,65 секунди, следвана от представителката на Малайзия.

Благоевградчанката ще вземе участие в още две дисциплини от олимпийските игри. Това са щафетно бягане 4х100 метра и скок на дължина.

36-годишната ни сребърна медалистка живее в защитеното жилище за хора с умствена изостаналост в благоевградския квартал "Струмско". Въпреки трудностите, тя никога не се отказва от желанието си да участва в състезания и да ги печели. Тази година в Световните летни олимпийски игри на "Спешъл олимпикс" участват над 7 000 състезатели от 177 държави. Състезанията имат за цел общностите и семействата на атлетите да оценят постиженията им и да ги отпразнуват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама