Уникален фестивал започва в село Долен днес (снимки)

08:01, 06 авг 15 / Култура 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивалът Transfiguration Festival стартира в курортното село Долен, община Сатовча. За целта е изградена уникална амфитеатрална сцена, която ще бъде открита днес. Най-напред на нея ще излязат формациите „Балкански“ с Теодосий Спасов и Исихия.

Исихия се събират за първи път от 10 години насам. В музикалната програма на феста са включени концерти на групи, изпълняващи различни стилове музика - уърлд/етно/ембинът.

На една сцена ще пеят българските Smallman, унгарските The Moon and the Nightspirit и гърците Villagers of Ioannina City на 7 август. Премиери на новите си албуми ще представят Irfan и Кайно Йесно Сонце. Това ще се случи на 8 август.

Ще бъде излъчен и документалния филм „Това е България“. За финал новата сцена ще се превърне в киноекран на 9 август.

Фестивалните елементи в Долен са изградени изцяло от натурални продукти – дърво, камък, глина и плат. Амфитеатърът е дело на архитект Николай Маринов и са повлияни от архитектурните скици на Леонардо да Винчи.

Освен музикална програма, гостите на фестивала ще имат възможност да изучат местни обичаи и занаяти чрез лекции, презентации и ателиета. Те ще се намират в къщите на местните жители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама