ЮЗУ получи терена под бившия механотехникум в Благоевград, ще строи кампус

20:24, 27 авг 15 25 683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Югозападният университет "Неофит Рилски" получава терена под бившата Професионална техническа гимназия "Ичко Бойчев", по-известна като механотехникума. Това реши на свое заседание Министерския съвет вчера.

Държавен имот получи и Община Благоевград. За нея е отреден теренът на улица "Иван Михайлов"62, където се намираше бившата Професионална гимназия по електроника и електротехника "Никола Йонков Вапцаров". Двете средни училища бяха обединени в едно преди години и сформираха Благоевградска техническа гимназия. Мярката се наложи заради липса на ученици.

По този начин най-голямото висше заведение получи правото да изгради свой собствен студентски кампус. Теренът е изключително подходящ за целта, тъй като се намира в непосредствена близост до общежитията за възпитаниците му и на минути път от главния корпус на университета.

Общината пък вече ще има терен, на който може да изгради детска градина за малчуганите от квартал "Освобождение". Припомняме, че спорът около прехвърлянето на имотите обтегна отношенията между ЮЗУ и общината. Дали двете институции ще изпълнят намеренията си предстои да видим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама