Красимира Кацарска представи своите "Светлосенки" пред над 400 гости в Благоевград

15:41, 14 окт 15 / Култура 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пред над 400 гости от различни населени места в региона и страната известната литераторка Красимира Кацарска представи своята 62-ра книга, носеща заглавието "Светлосенки". Мероприятието се проведе в зала "22 септември", която се оказа тясна за всички, дошли да се запознаят с творчеството на любимата на поколения благоевградчани учителка по български език и литература.

Водещ на програмата беше журналистката от Радио Благоевград Райна Ванчева, която е възпитаничка на Красимира Кацарска. Нейните приятели - актьорите от Драматичен театър "Никола Вапцаров" Андраш Кончалиев и Жанет Керанова прочетоха част от произведенията, поместени в новата есеистична книга на популярната литературна критичка от Благоевград.

Тя бе предизвикана от журналиста Георги Бузов да представи част от своето творчество и го направи. Любимото й есе бе прочетено от самата нея, в партньорство с театралния педагог от Югозападния университет "Неофит Рилски" доц. Златко Павлов. Само преди пет месеца тя издаде и още една книга с есета - "Спирала".

Красимира Кацарска има на над 1000 публикации в печата, много методически помагала, 12 книги с художествена литература. Освен това тя е автор на много помагала по български език и литература, голяма част от които са единствените одобрени от Министерството на образованието. Ръководител е на Литературен салон "Огнище" и Ателието за творческо писане за младежи "Ритъм" към читалището в Благоевград. Председател е и на Творческото обединение на Югозападна България "ХХI век". Член е и на Съюза на българските писатели.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 BrandonSot 10:16, 13 апр 24

remedies for freckles https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ home remedies flatulence

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама