Радио Благоевград подари премиера на книга на почитателите си преди Коледа

18:41, 23 дек 15 / Култура 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Радио Благоевград подари премиера на своите верни приятели часове преди Бъдни вечер. В голямото концертно студио на медията се проведе представяне на книгата "10" с автор Ася Ковачева.

Тя обясни идеята си за написването на произведението по следния начин: "Исках да напиша книга за мъдростта и за живота такъв, какъвто е и какъвто го мечтаем. Лично аз тази мъдрост я намерих в аюрведа. За мен тя дава пътища и обяснения кой път какво ни носи и докъде води. Кой път да изберем, обаче, е единствено наше решение. Затова избрах да напиша книга за избора, който винаги имаме".

Голямото културно събитие събра на едно място почитатели на древните науки за живота и хора, които се интересуват от посланията на Аюрведа. Книгата бе представена под звуците на на Шопен, Дебюси, джаз, съвременни пиеси. Музикалните изпълнения бяха поднесени от Милена Томанова - пиано, Валентин Васев - пиано, Александър Попов - саксофон.

Според д-р Антоанета Заркова, водещ лектор по Аюрведа "10" е едно увлекателно четиво, представящо реални житейски ситуации през призмата на науката за живота. Тя от своя страна "оживява" с колоритни истории от живота. Авторът Ася Ковачева е родена в Благоевград и е член на Клуба на естетите, създаден по инициатива на Радио Благоевград. Целта му е да разширява територията на естетиката в областния град и да стимулира творческите пориви на своите членове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама