Протестиращите фермери на "Кулата" ще пропуснат всички чакащи автомобили

20:20, 09 фев 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестиращите фермери на граничен пункт "Кулата" ще пропуснат всички чакащи автомобили. Това стана ясно след среща на заместник-министрите на вътрешните работи Валентин Порязов и Филип Гунев със стачниците. По-рано на място пристигнаха и евродепутатът Ангел Джамбазки и кметовете на Петрич Димитър Бръчков и на Сандански Кирил Котев.

Към момента блокадата на българските шофьори на подхода към "Кулата" все още не е паднала. Недоволните са категорични, че тя ще е постоянна. Заместник-министрите на МВР, областният управител Бисер Михайлов и генералния консул на България в Солун Владимир Писанчев водят преговори с водачите на автомобили.

Както Topnovini.bg вече писа, напрежението на границата ескалира след като четирима български шофьори преминаха с пълна газ през граничната бразда и счупиха бариерата. Малко по-късно такъв опит направи и пети водач, но беше спрян от полицаите. Извършителите на деянието са задържани.

Междувременно няколко българи се оплакаха, че били заплашвани с пистолет от протестиращите. Според Ангел Джамбазки единственият начин за решаване на проблема на границата е Европейската комисия да наложи санкции на гръцката държава за нарушаването на договора от Лисабон от 2007 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама