Опашката от ТИР-ове на "Кулата" е 12 километра

14:04, 14 фев 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12 километра е опашката от чакащи товарни автомобили на граничния пункт "Кулата - Промахон". Голяма част от водачите им имат сериозни притеснения и се съмняват, че ще успеят да минат границата до 17 часа когато пунктът отново ще бъде затворен, информира БНТ.

Те се оплакват от бавния митнически контрол. Документите им се обработват по два пъти, което забавя значително преминаването. Гръцките полицаи твърдят, че фермерите са непредсказуеми и не се знае в кой момент отново ще спрат да пропускат автомобили. От 10.30 до 17 часа е прозорецът, през който "Кулата" е отворен напълно. Пропускат се всички видове автомобили. Засега протестиращите спазват уговорката с властите на България и Гърция. 

До 15 часа граничен пункт "Илинден" е под пълна блокада. Очаква се след това да се възстанови преминаването на леки автомобили и автобуси. От 17 до 22 часа отново няма да се пропускат никакви превозни средства. По първоначална информация от 22 до 23 часа водачите на товарни автомобили ще имат възможност да преминат през пункта. 

Както вече ви информирахме, около 200 автомобила с българска регистрация са били блокирани през нощта в Гърция заради стачката на фермерите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама