Жельо Желев: Живеем в лъжедемократическо робство

21:59, 19 фев 16 25 Topnovini Автор: Topnovini
"Пет века беше турско робство и продължава още век и половина. Първо беше социалистическо, а сега лъжедемократическо. И май продължава от сараите на Доган". Това заяви пред Благоевград Тopnovini.bg поетът от Благоевград Жельо Желев.

Той си пожела това робство да приключи бързо и българския народ да се осъзнае. По думите му, думите на Апостола "Ако печеля, печели цял народ - ако губя, губя само мене си" в момента звучат така: "Ако печеля, печеля само аз - ако губите, губите само вие" и посочи като пример управниците на страната.

Според него от спора дали турското робство е робство или присъствие е напълно излишен. Категоричен е, че трябва да се използва думата "робство".

"Едва ли не някои се опитаха да очернят Левски. По политически причини. Защото искаха да угодничат на турците", коментира той и допълни, че винаги отбелязва годишнините от смъртта на Левски, защото е завършил военното училище, чиито патрон е имено Апостола, а жена му е била учителка в Професионалната гимназия "Васил Левски" в Благоевград.