Два дни блус и джаз ще зарадват благоевградчани

16:04, 24 мар 16 / Култура 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два дни блус и джаз ще радват жителите и гостите на Благоевград. Утре стартира "Blues&Jazz Благоевград 2016". На една сцена ще излязат звезди от световна величина. Сред тях са испанската блус легенда Биг Мама Монтсе, пианистката Систър Марион, "Подуене блус бенд" с Васко Кръпката и Delta Roosters.

Фестивалът започва утре в 20 часа и ще се проведе в залата на Драматичен театър "Никола Вапцаров". В неделя пък за доброто настроение на гостите ще се погрижат още Сентиментал Суингърс, Солфул Бенд и Биг Бенд Благоевград, заедно с младия талант Лъчезар Кацарски. Входът за граждани е свободен.

"Не се конкурираме с фестивала в Банско. Нашия е блус и джаз и няма аналог. Трябва да сме първи. И съм убедена, че догодина съм убедена, че ще е три, а не две вечери", коментира заместник-кметът по хуманитарните дейности Христина Шопова. 

Артистичният директор на фестивала Васко Кръпката беше категоричен, че събираните на двата стила музика е революция. И винаги е имало хора, които се страхуват. Именно за това миналата година е имало сериозна атака на национално ниво, съобщи още Христина Шопова. 

"Много съм щастлив, че в община Благоевград има хора, които работят Благоевград да се върне към културното си самочувствие. Щастлив съм да помогна. Радвам се, че ще участвам и ще мога да представя песни от новият си албум“, коментира Васко Кръпката. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама