Голям успех постигна второто издание на фестивала "Благоевград Blues and Jazz"

17:50, 27 мар 16 / Култура 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Невероятен успех постигна тазгодишното издание на фестивала "Благоевград Blues and Jazz". Гостите на втората фестивална вечер имаха възможност да се насладят на страхотни преживявания и емоции с музиката на световни величини в блуса, джаза и суинга. 

Първи на сцената снощи излязоха Биг Бенд - Благоевград с диригент Борис Янев. Те изпълниха пиесата "Джазова полиция", а вечните хитове на "Бийтълс", Франк Синатра предизвикаха много приятни спомени у публиката, която не спря да ръкопляска. Невероятни бяха изпълненията и на Лъчезар Кацарски - младши, Александрина Механджийска, Милан Георгиев, София Арабаджиева и Христина Лапева.

Градуса на настроението вдигнаха невероятното трио "Сентиментал Суингърс", които потопиха зрителите в света на суинга. Изключително елегантни бяха дамите от групата, които бяха подбрали дрескода си специално за фестивала. Заедно с тях на сцената бяха и Михаил Йосифов сексет.  

Накрая, но не на последно място по значимост на сцената излязоха и членовете на унгарската  момчешка група Soutfull Band. Те накараха публиката да пее с тях. В петък вечерта за доброто настроение на благоевградчани се погрижиха иконата на испанския блус Биг Мама Монтсе, заедно с пианистката Систър Марион, както и Васко Кръпката с "Подуене блус бенд" и "Делта Руустърс".  Организаторите отчетоха по-висока посещаемост и се надяват тя да се увеличава с всяка изминала година. Домакин на фестивала бе Драматичен театър "Никола Вапцаров".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама