Благоевградчани се пренесоха в приказния свят на театъра

18:48, 25 апр 16 / Култура 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малки и големи жители и гости на Благоевград се пренесоха в приказния свят на театъра. Това стана по време на откриването на първия международен фестивал на общинските театри "Тананик". Той бе официално открит от директора на Общинския куклен театър в областния център на Пиринско Мария Райнова.

Ние можем да се похвалим и се надяваме с всяка следваща година да е все повече и повече. Ще продължаваме да се развиваме и този фестивал е доказателство", заяви пред събралото се множество Райнова и допълни, че през следващите дни гостите на фестивала ще се насладят на истории от близо и далеч, приказки от далечни и непознати земи, както и на перфектната игра на актьори от България, Македония и Румъния.

Първата постановка от фестивала се игра днес. На сцената се качиха артистите от Общински театър „Тудор Виану”- Румъния и Драматичен куклен театър - Силистра, които представиха произведението "Юнакът Келчо, принцесата и змея". От 19 часа пък театър "Кредо" показва, че „Каквото направи дядо, все е хубаво”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама