Година след размириците: Гърмен отново се вдига на протест

20:05, 04 май 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Година след размириците в Гърмен местни жители се вдигат отново на протест. На 24 май те отново ще се съберат на площада в общинския център, за да поискат от местната власт да изпълни обещанията си да спре прииждането на роми от цялата страна в квартал "Кремиковци" и да сложи край на незаконните постройки в махалата, пише ilindenpress.bg.

"Ще протестираме срещу бездействието на всички институции, които ни обещаха, че ще принудят ромите да спазват законите както всички граждани", сподели един от организаторите на миналогодишните протестни акции Иван Байрактаров. По думите му нищо в общината не се е променило. Жителите на ромския квартал продължават да строят незаконно. Нови постройки имат и фамилиите, чиито домове бяха разрушени миналата година.

Байрактаров е категоричен, че протестът навръх празника на Кирил и Методий ще отключи нова поредица от митинги, а гневът на хората се надига. 

Иван Кременлиев, другият организатор на стачните действия в Гърмен заяви, че не са се отказали от борбата срещу ромските набези. Те поддържат връзка с останалите общини, в които има проблем с тях. Днес група от родопската община замина за Раднево, за да изрази подкрепата си за борбата на местните с циганската престъпност. 

Припомняме, че напрежението в Гърмен се зароди след масов бой между българи и роми на 23 май 2015 година. Още на следващия ден започнаха масови протести, които доведоха до събарянето на шест незаконни ромски къщи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама