Баба от Добринище на подсъдимата скамейка, убила сина си с брадва

18:48, 05 май 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
74-годишна баба от Добринище застава пред съда за убийство на сина си. Днес Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителния акт срещу нея, очаква се насрочване на дата за първо заседание по делото.

Тежкото криминално деяние е извършено на 6 август 2014 година вечерта. Тогава 42-годишният Йордан Г. се върнал много пиян, влязъл в стаята на майка си, издърпал я от леглото и тя паднала на земята. После започнал да я псува и обижда. Възрастната жена побягнала навън, а след нея и осиновения й син. Под влияние на алкохола той паднал по стълбите, а Горица Г. отишла да вземе брадвата. След това нанесла най-малко пет удара с нея в областта на главата на Йордан.

След това върнала сечивото на мястото му, свалила нощницата си, изпрала я и я окачила да съхне. Преоблякла се и излязла на пътя. През това време минал приятел на жертвата. Запитана какво се е случило, тя отговорила, че синът й е паднал вследствие на употребата на алкохол. Мъжът сигнализирал незабавно на телефон 112. В хода на процесуално-следствените дейности баба Горица признала, че тя е извършила деянието. Направена й е съдебно – психиатрична-психологична експертиза, която показала, че тя е осъзнавала какво прави.

Според юристите са налице и няколко смекчаващи вината обстоятелства - тормозът, който осъществявал над нея синът й, влошеното здравословно състояние, напредналата възраст и чистото съдебно минало на обвиняемата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама