Магистрати: Имало е полицейски произвол срещу фенове на Левски

16:26, 26 май 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът в Благоевград призна, че по време на скандалния мач между отборите на Левски и Пирин, игран на 15 май на стадион "Христо Ботев", е имало полицейски произвол. 

Изявлението бе направено в открито заседание по делото срещу арестуваните участници в масовите безредици фенове на столичния тим Ивайло Димитров и Юлиян Христов. 

"Спрямо двамата е приложено полицейско насилие при задържането им на път към София", изтъкна адвокат Пенко Ненов. Магистратите приеха медицинско свидетелство от него, но заявиха, че има друг процесуален ред за търсене и доказване на физическа саморазправа между задържаните и органите на реда.

Криминално проявени столичани, фенове на Левски, обжалваха днес пред Окръжен съд-Благоевград наложената им миналата седмица постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Тричленният състав потвърди определението на Районния съд и остави задълго двамата в ареста.

Ивайло Димитров и Юлиян Христов бяха арестувани след ексцесии на стадион "Христо Ботев" в Благоевград по време на домакински мач с отбора на Пирин.

Те са обвинени по два текста от Наказателния кодекс - за едро хулиганство, заплахи за живота на полицейски служители, както и грубо погазване на обществения ред. 

В резултат на извършените от Христов и Димитров действия бяха ранени полицаите Костадин Миладинов и Стамен Папански.

Ивайло Димитров е лежал в затвора за друго тежко криминално престъпление. Юлиян Христов в момента е в изпитателен срок на постановена условна присъда за причиняване на средна телесна повреда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама