Премиер и водосвет на поредния саниран блок

14:56, 29 май 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, заедно с кмета на Благоевград Атанас Камбитов и областният управител Бисер михайлов откриха 15-ия саниран блок, който е в квартал "Орлова чука". Церемонията бе пред блок 205. 

Свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично“ отслужиха водосвет за здраве на хората в града и квартала. 

Премиерът Борисов бе посрещнат радушно, а той от своя страна не отказа на никого да си направи снимка за спомен с него и със строителния министър. 

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов заяви, че продължава санирането на всички сгради, предвидени за обновяване. 

"Въпреки опитите на много хора да пречат, санирането продължава, няма никакви проблеми, както с изпълнение на дейността, така и с финансирането. Всичко е в реда на нещата, още веднъж искам да благодаря на правителството, на премиера Бойко Борисов, на министър Павлова, за това, че тази програма се реализира. Всичко се финансира на 100 процента от държавата, единствено и само в полза на гражданите. Благоевград продължава да санира, прогнозната стойност на дейностите е около 160 000 000 лева и всички те са в полза на Благоевград, на хората живеещи тук. Амбицията ни е през есента градът да изглежда по съвсем различен начин", каза градоначалникът.

Министър Лиляна Павлова подчерта, че Благоевград е първенец по програмата. 

"Поздравявам Благоевград, градът е първенец по Националната програма. 150 сгради ще бъдат санирани. За разлика от други градове, тук почти няма несъгласни, за което ви благодаря за доверието. Продължаваме напред. Благоевград даде добър старт в две посоки. Въпреки негативизма, финансиране има, продължаваме приоритетно с останалите сгради в Благоевград. През тази година очакваме 750 сгради в цялата страна да бъдат обновени. Програмата е насочена към малкия и среден бизнес, защото една фирма работи по една сграда. Осигурява се заетост и за производителите на дограма, изолации и други материали, което променя ситуацията с безработицата в регионите. Поздравявам за активността жителите и ръководството на община Благоевград", изтъкна министър Павлова. 

Тя призова живеещите в блоковете да пазят направеното като добри стопани. 

"Преди време, когато започнахме да действаме по Националната програма, тази социална политика ми се струваше нереална. Благодаря на Благоевград, тук почти всички блокове са обхванати от Националната програма. Отделят се по 1 милиард. Със санирането ежемесечните сметки на домакинствата намаляват значително, животът на апартаментите се удължава, стойността им се увеличава и цялостният облик на кварталите се подобрява. Гарантирам, че по никакъв начин няма да вдигаме данъците на тези апартаменти, нито ще ги отнемем от хората“, каза премиерът. Той подчерта, че разликата в дължимите данъци за саниран и несаниран апартамент е около 1.70 лева за година", обясни Бойко Борисов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама