Костадин Паскалев: Не се чувствам подготвен за президент

16:32, 31 май 16 / Политика 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не се чувствам подготвен за президент, заяви с категоричност бившият кмет на Благоевград и нов член на Изпълнително бюро на БСП, Костадин Паскалев.

"Името ми започна отново да се търкаля в медиите. Ако ми предложат да стана главен мюфтия, трябва ли да приема? Не, не се чувствам подготвен за президент", коментира на пресконференция Паскалев.

В ръководството на партията ще направят анкетно проучване. Ще питат всички партийни структури какъв кандидат си представят, какъв да е профилът му. 

Костадин Паскалев коментира още, че за БСП също е важно да се провежда политика на местно ниво и даде пример с община Благоевград.

"Може да имаме фойерверки по отношение на културно-историческото наследство, но какво  се случва с културните институции в общината. Давам пример и със санирането. Страхотни сме, Благоевград е на първо място в страната, но защо цената е с 40 процента по-висока от другите общини и как се случва това, на какви цени се взимат поръчките и какво е качеството на изпълнението и защо има обжалвания, кой дава повод за това", попита Костадин Паскалев. 

От Изпълнителното бюро искат от общинските структури на БСП формиране на ясна позиция - данъчна политика, капиталова програма, приоритети в европейски проекти, подкрепа на бизнеса, състояние на местната инфраструктура, здравеопазването. 

"Изключително важно е да имаме оценката на партийните структури по тези въпроси и да направим анализ за себе си доколко сме адекватни в очакванията на гражданите от гледна точка на това, което се случва като развитие на общината", обясни Паскалев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама