ЮЗУ в сътрудничество с университет в Сърбия

09:35, 18 юни 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деканът на Техническия факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ доц. Иванка Георгиева и ръководителят на катедра „Технологично обучение и професионално образование“ проф. Сашко Плачков представиха свои доклади в Международната научна конференция ITRO 2016, организиран от Университета в Нови Сад.

Доц. Иванка Георгиева представи пленарен доклад, посветен на международните стандарти за инженерно образование и опит на Югозападния университет.

Разработката на доц. Георгиева бе посрещната с интерес и послужи като основа за ползотворни дебати сред участниците от Европа, Русия, Азия и САЩ.

Интерес сред участниците предизвика и докладът на проф. Сашко Плачков, който е съвместна разработка с неговата докторантка инж. Василиса Павлова. Разработката на проф. д-р Плачков е посветена на емпирично проучване, свързано с интегрирането на тримерното моделиране в процеса на обучението на учениците по технологии и предприемачество.

По време на форума деканът на Техническия факултет в Зренянин проф. д-р Драгица Радосав, зам.-кметът на града Душко Радишич и зам.-ректорът на Университета в Нови Сад проф. Саша Орлович обсъдиха предложението от страна на Югозападния университет за сключване на двустранно споразумение, включително и по програмата „Еразъм+“ за обмен на студенти, докторанти и преподаватели. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама