Въвеждат "Религия" в петрички училища

07:39, 24 юни 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В училищата в Петричко започна разяснителната кампания относно религиозното образование на децата.  От новата учебна година в общината пилотно ще се тръгне с въвеждането на предмет "Религия" в предучилищна група и първи клас.   

"Нека бъде ясно, че този предмет е по избор на родителите, само с тяхно съгласие децата ще го изучават. С тази цел на първите родителски срещи ще присъстват богослови, които да разясняват начина по който ще се преподава", коментира кметът Димитър Бръчков. 

Усилията на общината имат две основни цели – да се помогне на родителите да вземат подготвени решението за своите деца и на директорите на училища организационно за въвеждането на религиозното обучение. 

"Изучаването на "Религия" е един от начините обществото да се противопостави на сектите и хората да бъдат обединени, както по време на молитва в храма", каза енорийският свещеник от Петрич отец Ангел Кочев. 

Графикът за обучението в училищата ще бъде изготвен съвместно с директорите и съгласуван с инспектората по образованието в Благоевград.

Вече е проведена работна среща с началника Ивайло Златанов. Изброени бяха също утвърдените вече добри практики при обучението по религия в други общини и училища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама