Над 350 акробати на Републиканско в Благоевград

14:49, 30 юни 16 / Спорт 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Атанас Камбитов даде официален старт на Държавния шампионат по акробатика, който се провежда в Благоевград за първи път.

Церемонията в абщинската зала "Скаптопара" започна с химна на Република България, което изправи на крака стотиците спортисти и любители на акробатката. 

 В първенството участват над 350 състезатели от 20 отбора.

Генералният секретар на БФСА Николина Христова благодари на граданочалника Камбитов за съдействието и подкрепата, като изрази увереност, че общинското ръководство ще продължи да помага за развитието на спорта. 

Тя подчерта, че не е случаен фактът, че именно Благоевград е домакин на държавното първенство. В знак на признателност кметът получи и плакет от БФСА. 

Състезанието по акробатика се провежада в рамките на четири дни.  Гост в шампионата по акробатка е отборът на гръцкия клуб "Олимпиада Ставруполис"- Солун, който участва с женски двойка и тройка. 

В програмата за първите два дни е включено състезанието във възрастите 11-16, 12-18 и 13-19 години - женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки. Те ще играят темпова, балансова и смесена комбинации, в които ще бъдат наградени призовите тройки.

На 2 юли ще бъде състезанието при децата – момчета и момичета във възрастите 6-8 и 9-11 години. В програмата през последния ден, 3 юли, е включено състезанието на груповата акробатика във възрастите 6-12 и 7-13 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама