Наш художник с международен приз

08:36, 19 юли 16 / Култура 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на Градска художествена галерия в Благоевград Иван Милушев е сред призьорите в Международно триенале на акварела във Варна.

 Художникът Милушев получи  престижната награда за творбата "Блуднят син". Благодарение на доброто си представяне в изложбата, предстои Иван Милушев да открие и самостоятелна изложба в Градската художествена галерия във Варна. 

Отличени в първото издание на триеналето бяха още Лю Уи от Китай, който получи награда за изключителен принос в световното изкуство и Кирил Божков, чието признание е за принос в световното акварелно изкуство.

"Тази награда означава много за мен и благодаря за признанието, което получих. Смятам, че този приз допринася за имиджа на Благоевград, като град, в който културата и изкуството се развиват", коментира Иван Милушев.  

Международно триенале на акварела - Варна 2016, обединява творбите на художници от над 50 държави от 5 континента. 

В изложбата са показани над 270 творби, след селекция на картини от над 350 автори. Сред творците, участващи в Международно триенале на акварела, са такива от Китай, Япония, Хонг Конг, Тайланд, Грузия, Монголия, Швеция, САЩ, Индия, Пакистан, Иран, Италия. 

От българска страна участват емблематични имена в акварелното  изкуство от България като проф. Кирил Божков, Атанас Мацурев, Красимир Тодоров, Ненко Чанев, Селма Тодорова, Иван Додов и други, всеки от тях с носител на множество отличния и награди. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама