Съд за рускиня, набила полицай

18:25, 26 юли 16 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Сандански внесе обвинителен акт срещу 52-годишната Майра Ж. за нанасяне на лека телесна повреда на полицай, изразяваща се в причиняване на болка.

Обвиняемата е гражданка на Руска федерация е постоянно пребиваваща в България. Живее в село Поленица. 

Многократно е санкционирана за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, включително и за управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление.

По време на проверка от автомобилен патрул, осъществяващ пътен контрол, жената вместо да представи необходимите документи проявила агресия и започнала да вика на висок тон обидни думи по адрес на служителите на реда. 

След закана от страна на униформения, че ще бъде задържана за възпрепятстване на проверката, нарушаване на обществения ред и обида на длъжностни лица, обвиняемата представила задграничния си паспорт като продължила да крещи.

В хода на нейното усмиряване тя изненадващо ударила с ръка пътния полицай в областта на бузата и ухото, в резултат на което той изпитал силна болка и парене.

Полицаят посетил Спешния център в Сандански, където му поставили работна диагноза „Зачервяване на лицето и болезненост".

В хода на досъдебното производство обвиняемата Ж., не се признава за виновна и развива защитна теза, според която тя е жертва на полицейски произвол и насилие.

Предстои насрочване на делото от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама