Искат 5 милиона лева за стадион "Христо Ботев"

16:29, 29 юли 16 / Спорт 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благоевград да кандидатства с проектно предложение за ремонт и модернизация на стадион „Христо Ботев“ пред Министерството на младежта и спорта, реши днес Общинският съвет.

Предложението бе внесено за разглеждане от кмета на града Атанас Камбитов.

По проекта се предвижда да бъдат осъществени дейности по изграждане на закрити трибуни, вип зона и стаи за радио и телевизионни коментатори и журналисти, както и подмяна на седалки. 

В момента стадиона в Благоевград разполага с добро тревно покритие и осветление, което допринася за големия интерес за провеждане на приятелски и официални срещи, както на национално, така и на международно ниво. 

Изградената вече спортна инфраструктура, както и реализирането на предвидените дейности по проекта, ще дадат възможност за кандидатстване за лиценз от УЕФА.

Безвъзмездната финансова помощ, която Министерството на младежта и спорта предоставя за реализирането на проекти в конкретната област е до 5 000 000 лева. 

Община Благоевград работи и в посока изграждане на спортно-възстановителен център с леглова база и трибуна.

Сред  обектите, ремонтирани през последните години е Спортният интернат в града. Реновирането засегна не само стаите, а цялата сграда. Беше изградена напълно нова електрическа инсталация, водопроводна и отоплителна системи. Монтирана бе нова дограма, подменени бяха осветителните тела и подовата настилка. Футболните игрища в село Рилци  също бяха обновени и модернизирани. 

Благоевград е сред малкото общини, които предоставят базите, общинска собственост за безвъзмездно ползване от спортните клубове. Условието е, клубовете да са регистрирани като юридически лица, с нестопанска цел, работещи в обществена полза на територията на общината.

Сред решенията, които бяха гласувани на сесия на ОбС, бе и отдаването за безвъзмездно ползване на зала „Пейо Яворов“ на Ансамбъл „Пирин“, както и отпускане на еднократна финансова помощ на жители на община Благоевград и актуализиране на списъка с учебните заведения.   

    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама