Ансамбъл "Пирин" с грандиозно турне

09:14, 30 юли 16 / Култура 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Културната емблема на Благоевград - Ансамбъл "Пирин", завладява Франция с български фолклор и характерни за Пиринския край песни и танци.

След повече от 15 години отново излиза на световна сцена.

Артистите ще посетят най-голямата страна в Европа в края на месец юли, за да се включат във фестивално турне на CIOFF – UNESCO, което се провежда във Франция, по покана на председателя на Международния фестивал за традиционна музика и танци – Монтоар, Франция Филип Пруст. 

До 17 август "Пирин" е с грандиозно турне в градовете Ментенон, Фелетин и Монтоар.

Гордостта на Пиринския край бе забелязана през 2015 година, когато взе участие в първия по рода си туристическия панаир „България- традиции и култура“ в сърцето на френската столица Париж. Тогава танцьорите от Ансамбъл „Пирин” учиха парижани и гости на града да играят български хора и да свирят на тъпан в продължение на цели три дни. 

Удивително представяне и силно впечатление направи изявата на благоевградския ансамбъл на второто издание на фестивала „Francofolies. Благоевград“, който се проведе на 17 и 18 юни тази година.

Сред изненадите, които танцьорите и певците са подготвили, са Средногорски, Дунавски танци, Шопски танци, „Копаница“ и „Пирински мегдан“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама