Обвиниха съдебен гард за измами

14:10, 22 авг 16 25 631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата в Гоце Делчев приключи разследване срещу бивш съдебен охранител, измамил хора от Разлог с цел лична облага.

Обвинителният акт срещу Милен Попов е внесен за разглеждане в съда.

Милен Попов бе уличен в престъпното деяние прези 3 години. Той се представял като чиновник в Министерство на земеделието и срещу добро заплащане давал обещания да ходатайства за уреждане на различни сделки.

Сред "услугите" са уреждане на скици за спорни имоти, геодезически карти, спечелване на търгове за земи. Представял се и за човек, който е с позиции в КАТ, помагал и при издаване на болнични листове, сочат в от държавното обвинение в Гоце Делчев.

С цел да бъде по-убедителен съдебният гард споменавал пред клиентите си имена на заместник-министри, кметове и архитекти.

Първоначално съдебният процес срещу Милен Попов започна в разложкия съд, където бе постановена осъдителна присъда от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок. Окръжен съд-Благоевград обаче отмени присъдата и делото започва повторно.

Преди пет години благоевградските магистрати наказаха Попов с глоба в размер на 3500 лева по дело за измама на бившия съдия-изпълнител Теодора Татарска. 

Срещу сумата от 6 700 лева Милен обещал да я уреди чрез високопоставени държавни чиновници на работа в Пробационната служба в Разлог. 

Първоначално Попов поискал от магистрата Татарска 2000 лева, но после сумата нараснала. Жертвата на престъплението усетила измамата и депозирала жалба в прокуратурата.

Срещу съдебния опранител се водеше и друго дело за измама на приятел от детинство - Борис Любенов. Попов получил на ръка 2000 лева, за да го назначи на работа в звено "Съдебна охрана". По това дело обаче бе оневинен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама