Обновяват полицейски сгради в Благоевград

15:50, 24 авг 16 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Благоевград кандидатства по проект за цялостен ремонт на сградата, в която се помещава Първо полицейско управление в града.

Предвижда се саниране и на административната част на Областната дирекция на МВР, както и подсигуряване на достъп до тях за хора с физически увреждания. Вече е подписано споразумение между общината и директора на полицията.

С реализирането на дейностите по проекта ще се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградите.

Намеренията са обновеният сграден фонд на административната структура да бъде в съответствие с изискванията на националното и европейското законодателство за високо ниво на енергийна ефективност, като се осигурят по-добри условия на работа на служителите ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград в екологична и енергийно-ефективна работна среда и достъп на хора в неравностойно положение.

Стойността на проекта е в размер 1 645 987 лева, а срокът за изпълнение на заложените в проекта дейности е 12 месеца.

Неотдавна бе предприета процедура за финансиране на ремонт в сградата на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама