Освободиха румънка, едва не прегазила алпинист и еколог

19:29, 24 авг 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5000 лева парична гаранция определиха благоевградските магистрати спрямо румънската гражданка, която рани тежко с "Ауди" в Кресненското дефиле Боян Петров - алпинист и Андрей Ковачев - еколог.

Окръжната прокуратура в Благоевград повдигна обвинение срещу 27-годишната жена, предизвикала пътния инцидент на 23 август в района на "Османска чешма".

"Румънката се е движела с несъобразена скорост в района, където от дни обрушват скални масиви и обесопасяват пътния участък с мрежи. В резултат на това излязла вдясно от шосето и блъснала стоящите на банкета Боян Петров и Андрей Ковачев, които били със светлоотразителни жилетки. При удара им причинила телесни повреди", обясни говорителят на прокуратурата в Благоевград Весела Стоилова.

По досъдебното производство ще се извършват множество експертизи, включително медициска, която да удостовери причинените травми на Боян Петров и Андрей Ковачев.

Двамата столичани са в клиниката на Военна академия. Първоначално те бяха настанени в болницата в Благоевград, но в късния следобед вчера ги транспортираха в София.

Днес Боян Петров е стабилизиран. Състоянието на Андрей Ковачев е добро.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама