Пътеводител: ТОП 5 на хотелите и ресторантите в Благоевград

20:41, 27 авг 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Пътеводител: ТОП 5 хотели и ресторанти в..." е седмична рубрика на Topnovini.bg, която обхваща хотелите и ресторантите в няколко от големите градове на страната.

Публикациите са съобразени с рейтинга на Booking.com и Tripadvisor.com.

Предлагаме ви класацията на петте ТОП места за отсядане и хапване в Благоевград.

Благоевград изобилства от хотели – и скъпи, и евтини, разположени в централните и по-отдалечените части на града.

Измежду повече от 40 места за настаняване на база над 1 700 отзива от посетители Booking.com препоръчва за предстоящите дни:

Едно от най-популярните ни места за настаняване в Благоевград - Хотел "Сити Благоевград" се намира на спокойно място на 1 километър от центъра на Благоевград, от местната автогара и от Югозападния университет "Неофит Рилски". Хотелът предлага на гостите си просторни стаи с балкон с изглед към града. Възможно е ползването на безплатен частен паркинг на място.

Стаите в хотел Сити в Благоевград са оборудвани също с климатик, баня, хладилник и кабелна телевизия. Всички помещения за настаняване имат кът за сядане, а Wi-Fi интернет е на разположение безплатно. есторантът на място сервира българска кухня. Ски пистите в местността "Картала" са на 16 километра, а до Рилския манастир може да се стигне с кола за 35 минути. Това място за настаняване е оценено и като най-изгодно в Благоевград.

Хотел "Феникс" е разположен в центъра на град Благоевград, само на 5 минути пеша от Американския университет. Хотелът предлага климатизирани стаи със самостоятелни балкони, слънчево кафене с открита тераса и безплатен Wi-Fi интернет. сички стаи на Феникс разполагат с кабелна телевизия, малък хладилник и телефон. Модерна баня с душ е също неразделна част от удобствата на всяка. Ресторантът сервира разнообразие от национални ястия и вина. В допълнение на това се предлага богато меню за закуска. Хотелът организира разходки с екскурзовод до Рилския манастир и други атракции.

"Апарт хотел Благоевград" приема гости от 2008 година и предлага елегантни, комфортни и напълно уникални апартаменти само на 10 минути пеша от центъра на града. партаментите са създадени с индивидуален дизайн, с разнообразие от стилове, вдъхновени от градове като Париж, Ню Йорк, Сиена, Банкок и др. "Апарт хотел" е разположен на входа на града, близо до международен път Е- 79 София - Кулата, и представлява идеална отправна точка за пътуване до някоя от близките туристически дестинации - Рила, Банско, Боровец, Мелник.

Хотел "Дива" се намира в Благоевград, на 39 километра от Банско. Предлага барбекю и изглед към града. Гостите могат да се хранят в ресторанта на място. Във всички части е осигурен безплатен Wi-Fi интернет достъп. Има и безплатен частен паркинг. сяка стая разполага с телевизор с плосък екран със сателитни канали. Някои стаи включват кът за сядане за удобство на гостите. Добринище е на 46 километра от хотел "Дива", а Белчин е на 45 километра. Летище София е отдалечено на 79 километра от хотела. 

Хотел "Корона" разполага с а-ла-карт ресторант и се намира на 200 метра от центъра на Благоевград. Той предлага стаи с климатик и безплатен Wi-Fi интернет. Гостите могат да релаксират на лятна тераса, където се сервират напитки. азположени в тих и спокоен район, всички стаи са оборудвани с кабелна телевизия и самостоятелен санитарен възел с безплатни тоалетни принадлежности. Някои от стаите са оборудвани с хладилник и балкон. На рецепцията е осигурен безплатен сейф, а гладачни и перални услуги са на разположение срещу допълнително заплащане. Коли под наем могат да бъдат уредени по заявка. На място има безплатен частен паркинг.

Гостите могат да посетят квартал "Вароша" с Мощанската къща и църквата "Въведение Богородично". Централната автогара и жп гара се намират на 1 километър от хотел "Корона". 

Корона Хотел посреща Booking.com гости от 29 ноем. 2012 г. Стаи за настаняване: 28

Хотел "Езерец" в Благоевград е един от най-луксозните хотели в Югозападна България. Той предлага ресторант с 250 места, конферентна зала, СПА център, открит и закрит басейн, аква бар и многофункционален стадион за мини футбол. Има и съоръжения за барбекю.

Хотел "Езерец" посреща Booking.com гости от 6 юли 2005 година. Стаи за настаняване: 50

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама