Опровергават данни за незаконно строителство в Банско

07:37, 28 авг 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неправителствената организация "За да остане природа в България" разпространи официална информация, че в Банско ще започне строителство на  осем квартала с 40 000 легла, а някои от тях граничат Национален парк "Пирин". 

Според твръденията на еколозите, новата застроена площ ще достигне 3 000 000 квадратни метра.

От организацията предупреждават, че МОСВ е разрешило застрояването без екологична оценка.

Предприемат действия по обжалване на процедурата пред  пред министъра на околната среда и водите заради нарушаване на Закона за опазване на околната среда. 

"За пореден път тези еколози манипулират обществото. Въпросните територии са били застроени преди години с индивидуални устройствени планове. Легализират се имоти, които са със сменено предназначение, с разрешително за строеж или вече построени. Цели се с новия Общ устройствен план да направи улична регулация, а не да се вдигат нови сгради. Нека първо тези хора четат внимателно документите, а после да приказват в медиите", коментира от кметътската администрация в Банско. 

"Подготвя се специализирана кадастрална карта на Банско и териториите в НП "Пирин". Голяма част от направените строежи в курорта не са отразени в действащия кадастър и в регистрите. Ако не се заснемат, това ще доведе до грешки и подвеждане в следващите проекти. Старият план от 1990 година не отговаря на настъпилите през годините строежи в Банско", обяснха от кабинета на кмета Георги Икономов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама