Цветанов: Жена президент, защо пък не

12:52, 29 авг 16 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за президент на ГЕРБ официално ще бъде обявен на 22 септември, каза в Благоевград днес зам.-председателят на партията и шеф на националния предизборен щаб Цветан Цветанов.

Той е на обиколка и срещи с актива в Благоевградско, Гоце Делчев, Сатовча и съседни общини.

"Кандидатът ни ще бъде фигура, която е силно разпознаваема. Той ще е човек от партията. За последните 10 години, ГЕРБ се е доказа с това, че има изключително качествени хора, които заемат съответните отговорни позиции - било то в местната власт, било то в изпълнителната власт или законодателната. Така, че всеки един от тези институции може действително да бъде номиниран за президент. Само мога да кажа, че кандидат – президентът ни ще бъде разпознаваем, ще бъде достатъчно познат на обществеността и на нашите международни партньори, така че от тази гледна точка, ние няма защо да бързаме", каза Цветанов.

На въпрос дали е номинирана жена, Цветанов отговори с усмивка - "Защо пък не".

В Благоевград той се срещна с кмета на града Атанас Камбитов, с областния лидер на ГЕРБ и народен избраник Даниела Савеклиева, както и с областния управител Бисер Михайлов.

Цветанов проследи и дейности по санирането на жилищни сгради в Благоевград. Не пропусна да спомене, че общината е лидер в Националната програма за енергийна ефективност, като похвали за това кметския екип.

Цветан Цветанов коментира и темата с бежанците. Подчерта, че ситуацията наистина е сложна и цитира думите на премиера Бойко Борисов след визитата му в Германия. 

Цветанов подчерта, че страната ни има нужда от паричен ресурс за пограничните райони с Турция, че трябва и човешка сила, не само предпазни съоръжения. Правителството ще поиска от Европейската комисия финансова помощ.

"Премиерът има достатъчно възможност да представи страната по възможно най-добрия начин, позициите на всички българи, които имат днес като тревожност по отношение на бежанската вълна и последствията от нея. Той вече е разговарял с представители на Турция, за да може в действителност бежанския поток към България и към Европа да бъде ограничен. В Германия той постави условия, с които се ангажира и канцлерът Меркел да съдейства за помощта, която да бъде дадена на България за охраната на външната граница на Европейския съюз и това да не бъде само в еквивалент от 6 000 000 евро, а да бъде много повече във финансов ресурс, техническа и жива сила. Точно затова смятам, че и Фронтекс, и всичко това, което в момента се прави като допълнителни разчети, да може в действителност да бъде подпомогната България", коментира Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама