Новите студенти в АУБ опознават Благоевград

08:03, 31 авг 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежи от различни държави, приети в Американския университет, пристигат в Благоевград.

Студентите ще бъдат официално приветствани от президента на АУБ Страци Кулински, информираха от висшето училище.

Сред тях е българка, завоювала 1-во място в Европа и 18-то в света в международното състезание World’s Scholar Cup.

Половината от пристигащите студенти са чуждестранни и идват, както от съседни страни, така и от държави - Франция, Германия, Великобритания, Канада, САЩ, Русия, Македония.

Сред новоприетите са талантливи момичета и момчета, които избраха АУБ, за да получат американско образование на световно ниво, са младеж с награда за изключителен принос към доброволческата дейност, основател на компанията за разработване на мобилни приложения Karuwa Apps, американка, която е била главен редактор на отличаваното многократно списание ASGARD.

От 31 август до 6 септември в университета се провежда Седмица за ориентация на новите студенти, през която те се опознават, участват в разнообразни събития, като спортна вечер, караоке, доброволческа дейност, вечер на талантите, информационна сесия на Кариерния център, казаха от АУБ,

Програмата включва и запознаване с административните офиси, библиотека „Паница”, спортните съоръжения и компютърните зали, а техни колеги от по-горни курсове им показват най-интересните места в Благоевград. 

На 238-те студенти, от които около 30 са по програми за обмен, ще бъде предоставена и възможността да се регистрират за избраните от тях учебни курсове. Новата академична година за студентите на Американския университет в България ще започне на 7 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама