Георги Николаев участва в обучение на новото ръководство на Европейските студенти демократи

12:35, 17 сеп 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новото ръководство на Европейските студенти демократи проведе обучение и работна среща в централата на Европейска народна партия в Брюксел. МГЕРБ бе представена от Митя Атанасов, зам.-председател на Европейските студенти демократи от МГЕРБ и Гeорги Николаев, съпредседател на новата специална работна група "Възходът на популизма и евроскептицизма" към Европейските студенти демократи от МГЕРБ.

В специална сесия с говорителят на Европейската Комисия, Маргаритис Схинас, младите полици обсъдиха редица въпроси, свързани с актуалните предизвикателства пред Европейския Съюз.

Маргаритас Схинас сподели, че справянето с нарастващия популизъм, стъпките за безболезнен "развод" между Обединеното кралство и ЕС, както и решителните действия при всяка проблемна ситуация в страните членки  са три от най-съществените теми, по които Европейските политически лидери работят в момента. "Нужни са повече европейци, който да говорят открито за предизвикателствата по места. Само когато проблемите бъдат адресирани, могат да бъдат намерени работещи решения", коментира Схинас.

 „Единственият противовес на популизма  е предприемането на конкретни действия за решаването на всеки един от актуалните проблеми в Европа,“ коментира Николаев по време на срещите. "Популистите твърдят, че с няколко променени политически документи ще се намери панацея, но това е далеч от реалността. Постоянната работа е единственият начин за постигане на добри резултати", добави той.

Бяха проведени срещи и в Европейския Парламент, а новото ръководство планира програмата на организацията за работната 2016-2017г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама