Патриарх Неофит: Да ходим по правите стъпки на правата вяра

08:42, 23 сеп 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неврокопска митрополия е домакин на международна православна среща, която продължава до 25 септември.

100 представители от почти всички европейски църкви обсъждат в Благоевград проблемите на новите религиозни движения и гибелни култове.

Църковният форум бе открит снощи от Негово светейшество патриарх Неофит.

Патриарът бе посрещнат радушно от десетки благоевградчани, които искаха да целунат ръка и да получат благословия. Преди конференцията дядо Неофит бе приет от кмета на Благоевград Атанас Камбитов и областния управител Бисер Михайлов.

"Всички трябва да ходим по правите стъпки на правата вяра. Трябва да бъдем внимателни, когато се контактува с неподготвени вярващи. Нека бягаме от лошите дела и лошите пътища. Да си помагаме взаимно, защото служим на Бог и на нашият народ", призова патриарх Неофит.   Темата на ежегодната международна среща на православните центрове за проучване на нови религиозни движения и гибелни култове е "Фундаментализмът -  вярност към традицията или модернизъм"..

Покойният Неврокопски митрополит Натанаил е един от учредителите на тази все-православна среща. Целта на дискусиите е да се обсъждат актуални за цялото общество въпроси, за да се постигне ефективно и практическо противодействие на тоталитарните секти и гибелни култове, чиято дейност застрашава свободата и сигурността на всички хора и обществото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама