Глоби до 500 лева за пиене и пушене в училища и детски градини

16:12, 26 сеп 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Връщат на работа пратените на трудовата борса в началото на лятото педагози и културни работници от закритите Младежки дом и Обединен детски комплекс в Благоевград.

Заради отстраняването им от щатните длъжности, от централата на БСП в града заплашиха, че ще искат оставката на зам.-кмета Христина Шопова.

От 3 октомври ще заработи новата структура "Център за личностно и творческо развитие", каза кметът Атанас Камбитов.

Благоевградският квартал "Вароша" ще се доразвие като център на занаятите, е амбицията на кметското ръководство в Благоевград.

На предстояща сесия на ОбС градоначалникът ще внесе за разглеждане промени в местната наредба за обществения ред и сигурност.

"Ще искам да се налагат глоби за всеки, който употребява алкохолни напитки, цигари и дрога в районите на училищата, детските градини и социалните заведения в общината. Санкцията ще е от 100 до 500 лева. Ако извършителят е непълнолетен, ще се санкционират родителите", каза Камбитов.

За спазване на наредбата ще отговарят общинските охранители, училищните ръководства и полицията.

Ефективното действие и превенция ще бъдат засилени с монтиране на камери за денонощно видеонаблюдение. Това ще стане в началото на следващата година, когато се отпуснат пари от новия общински бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама