Търсят собственик на опасен железопътен прелез

12:51, 01 окт 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинарите в Симитли настояват държавата спешно да реши проблем с опасен железопътен прелез, който от години не се поддържа и е с неясна собственост.

"Ако до седмица не бъде намерен собственикът на прелеза, с разрешение на градоначалника Апостол Апостолов ще бъде демонтиран и бетониран", заяви зам.-кметът Юлиан Мишев.

Според зам.-кмета на Симитли са правени няколко комисии комисии и огледи, но в крайна сметка официално не е отразено в протоколите, че съоръжението крие риск за живота на преминаващите по него хора и водачи на моторно-превозни средства.

"По всяка вероятност следващото произшествие ще бъде там. Преди години е стопанисван от мина "Оронаво", но сега приватизаторите твърдят, че прелезът не е в актиите на дружеството.

По данни на кметското ръководство в Симитли, от "Железопътна инфраструктура" също нехаят за поддръжката. До момента е ремонтирана само една от двете железопътни линии.

"От държавната фирма се оправдават, че са собственици само на едната линия, другата била частна собственост. При това положение ние ще го демонтираме и бетонираме съоръжението, защото в най-скоро време колите ще си останат на линията, докато минават влаковете”, заявизам.-кметът Мишев.

Според него от мина "Ораново" твърдят, че коловозът им е даден само за ползване, но не и за управление и поддръжка, което ги изключва като собственици. Той дори припомни, че миналата година единият коловоз е бил ремонтиран, като за другия са водени преговори, но в последствие от „Железопътна инфраструктура” е имало отказ за ремонт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама