Лиляна Павлова похвали санирането в Благоевград

12:56, 07 окт 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строителният министър Лиляна Павлова даде висока оценка за работата на Благоевград по Програмата за енергийна ефективност.

Тя участва в XI годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България, чийто представител е кметът на Благоевград Атанас Камбитов. 

На форума "Градско развитие и устройство на територията" присъстваха заместник-министър Деница Николова, кметът на Бургас Димитър Николов, както и други градоначалници в страната.

"Благодарение на Благоевград Програмата има визуализация и брандиране. Благодаря на кмета и екипа му, за това, че са активни и първенци в санирането", каза министър Павлова.  Градоначалникът Камбитов направи конкретни предложения, свързани с продължаване на санирането на сгради през следващите години, създаване на електронна платформа, която ще направи изпълнението на Програмата по-бързо, ефективно и ефикасно, както и изготвяне на общ пакет от указания. По          Срещата на местните власти е едно от най-мащабните събития, тясно свързани с просперитета на общините в България.  Тя се провежда всяка година през месец октомври. Тази година с форума се отбелязва и 20-годишнината от учредяването на Националното сдружение на общините в Република България. 

По време на срещата се обсъждат теми, засягащи предлагането на удобни и достъпни административни услуги за гражданите и бизнеса, нови ангажименти на общините, свързани с прилагането на Закона за предучилищното и училищното образование, и възможните решения въпроси с градското развитие и устройството на територията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама