Печатницата на БНБ прави бюлетините за вота

11:49, 09 окт 16 / Политика 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Печатницата на Българската народна банка (БНБ) ще изработи и достави хартиените бюлетини за гласуването в изборите за президент и вицепрезидент на 6-и ноевмри. Това става ясно от обявеното класиране на обществената поръчка, възложена от Централната избирателна комисия (ЦИК).

ЦИК избра за изпълнител държавната печатница, след като обществената поръчка се проведе по процедурата за договаряне, без предварително обявление.

По-рано от ЦИК обявиха, че могат да извършват проверка на отпечатването, предаването и транспортирането на бюлетините по всяко време и на място в печатницата на БНБ.

Унищожаването на технологичния брак, получен при отпечатването, ще се извършва след проверка от представител на комисията в печатницата и под контрола на министерство на финансите. Охраната при транспортирането и съхранението на бюлетините ще се извършва от органите на МВР.

Междувременно ЦИК реши да заличи регистрацията на два инициативни комитета, които са получили преди това регистрация за участие в информационно-разяснителната кампания за националния референдум. Двата комитета са подали заявления, че желаят да се откажат от участие в кампанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама