Над 26 млн. лева нужни за благоевградското депо

14:15, 12 окт 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Благоевград и кметът Атанас Камбитов получиха подкрепа от местния парламент относно кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ, в максимален размер на 26 853 460 лева, за изграждане на депото за битови отпадъци край село Бучино. 

Предложението за изграждане на регионална система за управление на отпадъците, обслужваща общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, бе гласувано на извънредно заседание на Общински съвет. 

С предложението ще се кандидатства пред Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите. 

Реализирането на проекта гарантира, че всички постъпващи отпадъци ще могат да бъдат обработвани и третирани по безопасен за околната среда начин. Основната цел е изграждане на ефективен регионален модел за управление на отпадъците в регион Благоевград. 

Обхватът на настоящия проект е за съоръжения и строително-монтажни работи, които съответстват на нормативите за започване на експлоатацията на обекта и издаване на „Комплексно разрешително” от съответния орган за „Приемна зона“, „Основна зона“, „Обслужваща зона“, „Техническа инфраструктура“. 

Ще бъде изградена административно-битова сграда, КПП, клетка за третиране на отпадъците, както и допълнителни съоръжения. 

Осъществяването на проекта е показател за успешно изпълнение на политиката в областта на околната среда. То е и крачка към прилагане съвременните изисквания за опазване на околната среда и подобряване на нейното състояние в сферата на управление на отпадъците в регион Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама