Премахват незаконни кабели в Благоевград

13:24, 21 окт 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици благоевградчани останаха без кабелна телевизия и интернет заради премахнати кабели. Второ денонощие е в ход операция по рязане на въздушните съоръжения.

От кметската администрация в Благоевград информираха официално, че заповедта е издадена от Дирекцията за национален и строителен контрол, а ролята на Общината в случая е само представителна и няма отношение към премахване на електронните съобщителни мрежи.

Уточнението бе направено едва днес, след като възмутени граждани загряха телефоните с оплаквания за лишението им да имат телевизия и интернет. 

"Община Благоевград ще съдейства на фирмите, които желаят да продължат дейността си за предоставяне на кабелна телевизия и интернет чрез подземни кабели в рамките на законовите изисквания. Премахването на въздушните кабели се извършва съгласно чл. 286 от Закон за електронните съобщения, според който въздушните мрежи се допускат само извън границите на урбанизираните територии и населени места до 10 хиляди жители, както и ниско жилищно застрояване", се сочи в съобщение от кабинета на кмета Атанас Камбитов.

"Ако не отговарят  на законовите изисквания, въздушните кабели следва да бъдат премахнати като незаконен строеж", мотивират се от Строителния контрол.

По време на премахването присъства представител на Община Благоевград, представител на РДНСК и ЧЕЗ, със съдействието на органите на Областна дирекция на МВР- Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама