Заработи специализиран кабинет в разложката болница

08:27, 22 окт 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Болницата в Разлог вече извършва мамографски изследвания в отделението по образна диагностика.

Откриването на мамографския кабинет съвпада с месеца за борба с онкозаболяванията на млечната жлеза и е дни преди празника на град Разлог. 

За първите прегледи в Разлог бяха специалисти от болница Лозенец д-р Румен Кальонски, д-р Олга Златанова и рентгенов лаборант Албена Лилова.

Ранната диагностика на заболяванията на млечната жлеза и в частност на рака на гърдата е от изключителна важност предвид голямата социална значимост на заболяването. 

Мамографията в рентгеновото отделение в болницата в Разлог позволява откриването на туморни образувания с малки размери. Диагностицирания в ранен стадий рак на гърдата е напълно лечим в голям процент от случаите. 

Препоръчително е жени на възраст 40-50 години да правят по 1 графия на две години, а след 50-годишна възраст ежегодно. Жените на възраст между 20 и 40 години могат да правят прегледи в ехографския кабинет на отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог.

При случаите на жени под 40-годишна възраст, с фамилна обремененост, е необходимо да се извършва профилактична мамография, препоръча директорът на лечебното заведение Емил Тончев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама