Пенсионер иска среща с Борисов заради гроба на Левски

16:39, 24 окт 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
74-годишният Павел Кипров от симитлийското село Черниче започна гладна стачка заради гроба на Левски.

Кипров е бил близък на петричката пророчица Ванга и твърди, че тя му е посочила къде е погребан Апостола, коментира той пред в-к 24 часа. 

"Тялото му е в църквата "Св. Никола" в София, до митрополията. Намира се до олтара, в дясната част. Над гроба има прозорче и е под иконата на св. Йоан Кръстител. Вече 16 г. правя опити някоя държавна институция да провери думите ми, но без резултат", каза Кипров. Твърди, че до тялото са положени още метален кръст, пищова на Левски и нож, така че с металотърсач или скенер, може да се провери, още повече, че не били заровени на дълбоко. Писал е писма до различни институции, а последният отговор, който получил бил, че апаратурата не може да работи на това място, защото имало натрупано електричество в атмосферата. 

"Ще гладувам до край, ако трябва ще умра. Искам да се срещна с премиера Бойко Борисов, защото явно само той може да задейства проверка на думите ми", категоричен е пенсионерът.

Засега гладува в дома си и не е предприел други действия. Казва, че Ванга му е казала къде е гробът, защото му е имала пълно доверие.

"В началото на 80-те години я спасих от отравяне. Бяха й сложили отрова в храната. След това дълго време приемаше ядене, сготвено само от стринка ми, което й носех директно всеки ден на Рупите", допълва Кипров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама