Министър Кунева на инспекции в Пиринско

09:28, 25 окт 16 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Образователният министър Меглена Кунева е на посещение в Благоевград и региона.

Тя ще участва в среща с ръководствата на професионалните гимназии, бизнеса предсдтавители на общината, а провята ще бъде в Професионална Гимназия по Строителство, Архитектура и Геодезия "В.Левски", информираха от Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград.

С новата дирекция "Професионално образование" в МОН започнаха серията от срещи с ръководствата на професионалните гимназии, бизнеса и общините, за да може да се обединят всички върху работещи модели и план за развитие на професионалното образование и обучение.

Общите предизвикателства пред всички професионални гимназии са демографската криза и липсата на ученици, несъвместимостта на пазара на труда в региона с предлаганите професии в гимназиите, преобладаващата теория за сметка на практиката в обучението, както и остарялото оборудване.

Сред обсъжданите теми са възможностите за създаване на платформи за сключване на договори с множество фирми за дуално обучение, адаптиране на учебните програми, гаранциите за бизнеса, за да инвестира в образование, начините за комуникация с бизнеса и необходимостта от нормативни реформи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама