Дават на прокурор горски надзирател

07:40, 26 окт 16 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три нарушения в района на лесничейството в Белица, в участък, охраняван от горския надзирател Лазар Липев, установи допълнителната проверка, извършена от служители на Югозападното държавно предприятие и РДГ Благоевград след сигнал за незаконен добив на ценна дървесина.

Инспекторите на контролния орган са задържали автомобил, натоварен с дърва и съвместно със служители на ЮЗДП предприели проверка на място.

В хода на извършена ревизия на документи, горските установили, че в района са отсечени незаконно дървета от бял бор, въпреки, че те не фигурирали в издаденото разрешително за добив, казаха от ЮЗДП.

При извършената инвентаризация е установена разлика в броя и обемите между предварително изготвената документация за сечищата и действително добитата дървесина.

Служителите от „ДГС Белица” са допуснали качествена иглолистна строителна дървесина да бъде разкроена и използвана като дърва за огрев.

На горския надзирател Лазар Липев е съставен акт за административно нарушение.

ЮЗДП е разпоредило на директора на териториалното поделение в Белица да потърси административно-дисциплинарна отговорност на виновните длъжностни лица и да представи доклад за предприетите мерки.

Във връзка с констатациите ЮЗДП е сезирана прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама