Възпитаник на ЮЗУ с награда за млад учен

14:28, 06 дек 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Докторант на ЮЗУ "Неофит Рилски" спечели втора награда в конкурс за млади учени

Мария Паскалева взе втора награда в конкурса за наградата „Д-р Иванка Петкова”.  Конкурсът се организира за пета поредна година от Института за икономическа политика.

Целта му е да продължава мисията на Иванка Петкова е да насърчава младите професионалисти в България – като подкрепя млади учени, докторанти в български или чужди университети, научни институции или постдокторанти, на възраст до 35 години, с изявени интереси в областта на международните финанси. 

Конкурсът включва няколко основни етапа, в рамките на които петчленна международна академична комисия оценява докладите на кандидатите. В началото всички участници подготвят кратко описание и обосновка на избраната тема. 

Измежду всички се избират трима, които продължават и разработват по-детайлно и задълбочено своите изследвания, като в последствие те се оценяват отново и се обявява победителят и неговите подгласници. 

Наградата е учредена по идея на проф. Андраш Инотай, почетен президент на Института и се реализира с финансовата подкрепа на фондация „Ханс Зайдел“ - България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама