Събират пари за болно дете

16:29, 09 дек 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благоевград се обединява около каузата за продължаване на успешното лечение на малкия Кристиян Гусийски. 

От началото на декември бяха организирани редица благотворителни акции, в помощ на друго дете в нужда – 5-годишната Гери.  Поради осигуряване на необходимите средства за заминаването ѝ в чужбина обаче, Община Благоевград ще продължи с акции, насочени в помощ на Кристиян. 

Припомняме, че след като Кристиян получава диагноза церебрална парализа, Община Благоевград организира пролетната си програма през 2016 година под мотото „Великден за Криси“, а събраните средства бяха преведени по сметката на малкия Криси.

В събота на площад „Македония“ се открива благотворителен базар, на който жителите и гостите на Благоевград ще могат да си закупят хранителни продукти, средствата, от които, ще бъдат преведени по сметката на Криси. 

В момента детето е в Китай, където му се прилага първи курс на лечение. Само за няколко месеца от старта на процедурите, състоянието на Кристиян Гусийски, значително се е подобрило, споделят близки до семейството. Той вече реагира с движения и усмивки. Освен това тялото му е укрепнало и успява да се държи прав, облягайки се на стена.

Очаква се първият курс на лечение да приключи през януари месец, когато Кристиян ще се прибере в България. Повторното заминаване за продължаване на лечението ще бъде през месец март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама