Наказаха нарушители на държавната граница

17:08, 28 дек 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура - Петрич сключи споразумение с двама чужди граждани, преминали нелегално границата.

Те са задържани в землището на петричкото село Кулата, след като направили опит да избягат в Гърция.

Деянието било извършено повторно, след като подсъдимите вече имали предходни осъждания за друго такова престъпление от Районен съд - Видин, информираха от прокуратурата.

Със съдебното определение на двамата пакистанци е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от по пет месеца, което те ще изтърпяват в затворническо общежитие от „закрит“ тип при първоначален „строг“ режим. Към това се добавят и още три месеца затвор от отложеното предходно наказание за всеки. Двамата ще заплатят и глоби в размер на по сто лева.

Другите пет споразумения бяха сключени от Районната прокуратура в Петрич с чужди граждани, направили опит да излязат през границата на България с Гърция в землището на село Тополница, без разрешение на надлежните органи на властта. 

Те са с условни наказания от по пет месеца „Лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок и наложени глоби в размер на 100 лева.

За незаконно влизане през границата ни с Гърция, в района на ГКПП Кулата – Промахон, още двама чужди граждани са с наложени наказания от по шест месеца „Лишаване от свобода“, изпълнението на които е отложено за срок от три години, и глоби в размер на 100 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама