Пребиха горски служител в местността "Катарино"

17:46, 10 яну 17 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден случай на грубо посегателство и физическа саморазправа със служител от „ДГС Разлог" е извършен в местността Катарино, информираха от Югозападното държавно предприятие в Благоевград. 

При редовен обход на охранителния участък горските надзиратели Георги Алуминов и Христо Анастасов засичат добре познатия системен нарушител Борис Иванов, с прякор Бобата, да извършва незаконна сеч без редовно издадено позволително. 

Служителите правят опит да осъществят контакт с нарушителя и да му съставят акт, при което той отказва да се подчини, грабва дърво от купчината до него и започва да удря Георги Алуминов. Само бързата реакция и избягването от местопроизшествието на горския служител са предотвратили инцидент с много по-тежки и непредсказуеми последствия.

В издадената медицинска експертиза е описано, че горският надзирател Георги Алуминов е с множество хематоми и кръвонасядания по тялото.

За случая веднага е уведомено РУП Разлог.

Ще бъде сезирана и Районната прокуратура в града.

Нарушителят Борис Христов има повдигнати обвинения за множество груби посегателства срещу горски служители и за незаконна сеч на дървесина в държавни горски територии в района на Разлог и Симитли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама