Състезания с формат на матура провеждат в ЮЗУ

17:28, 17 яну 17 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година Природо-математическият факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград организира безплатни състезания с формат на матура, оценките от които ще се признават за кандидатстване във всички специалности на факултета въз основа на специален сертификат.

През тази година е увеличен броят на матуритетните предмети от един на четири, като са добавени състезания по биология, география и химия. 

Всички състезания са под формата на традиционни матуритетни тестове на хартиен носител с време за решаване 2 астрономически часа. Засега единствено за състезанието по география се предлага и алтернативна форма на провеждането му – електронен тест. 

В този случай зрелостниците ще имат възможност за двукратно решаване на различни варианти на теста в рамките на два астрономически часа, като ще се зачита по-високата получена оценка. Освен това веднага след решаването на тестовете ще могат да получат обратна връзка за постигнатия резултат и допълнителна информация за въпросите на които не са дали верен отговор.

Териториалният обхват на инициативата е разширен значително, като включва не само Благоевградска и Кюстендилска област, но и всички области в Западна България. Разпратени са покани за участие в състезанията до директорите на около 100 училища. 

Предлагат се два варианта за провеждане на състезанията. Първият е на място, в съответното училище, в удобно за училищните ръководства и учениците време, като преподавателите от ПМФ се ангажират със своевременно изпращане на изпитните материали по предварително направена заявка и проверка и оценяване на писмените работи. 

Вторият вариант е провеждане на „Състезания с формат на държавен зрелостен изпит по биология, география, химия и математика“ в залите на Природо-математическия факултет в централната сграда на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – УК 1 в Благоевград. 

Като първа предстояща дата е определена 28 януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама