България засилва сътрудничеството си със Световната здравна организация

10:33, 16 фев 17 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на здравеопазването д-р Галин Каменов е провел разговори с представителя на Световната здравна организация в България и ръководител на мисията д-р Скендер Сила. Предмет на обсъждане са били възможностите за засилване на сътрудничеството между Република България и СЗО в областта на общественото здраве и програмите за превенция и промоция на здравето..

На срещата в Министерството на здравеопазването са присъствали и д-р Михаил Околийски, представител на офиса на СЗО в България , проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, и доц. Христо Хинков, директор на Националния център по обществено здраве и анализи. 

„В България съществуват проблеми в сферата на общественото здраве, по-специално по отношение на здравно-демографските показатели и разпространението на рискови фактори на поведение. СЗО има огромен опит в тази област и може да ни подпомогне за внедряване на механизмите, доказали своята ефективност“, каза д-р Каменов. 

Той допълва, че общественото здраве вече е приоритет за Министерството на здравеопазването и респективно за държавната политика. Според д-р Скендер Сила Световната здравна организация желае да си сътрудничи с държавите от Европейския регион за подобряване здравето на населението. Представителят на СЗО обяви подкрепата си за политиката на Министерството на здравеопазването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама