Съдят румънката, която рани Боян Петров и еколога Ковачев

14:06, 17 фев 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Румънска гражданка, предизвикала катастрофа в Кресненското дефиле с двама пострадали, се изправя на подсъдимата скамейка. 

Обвиняемата А. Фечея е гражданка на Румъния, постоянно живееща в Италия. 

През лятото на миналата година тя пътувала Фачея рани с колата си алпиниста Боян Петров и еголога Андрей Ковачев.

На главен път Е- 79, местността „Османската чешма“, в района на Кресненското дефиле, тя навлязла в участък с въведена временна организация на движението, свързана с дейности по изграждане на автомагистрала „Струма“.   Въпреки поставените пътни знаци за ограничение на скоростта до 40 км./ч., забрана за изпреварване и светлинен източник, подаващ мигаща жълта светлина, обвиняемата Фечея не се съобразила с тях и продължила да шофира със скорост 64 км./ч.

По същото време от дясната страна на пътя, в района на „Османската чешма“, се намирали Б. Петров, А. Ковачев и Н. Недялков, които обследвали дефилето с цел извеждане на мерки за намаляване на въздействието върху биологичното разнообразие във връзка с проект за изграждане на автомагистралата.

Тримата вървели пеша противоположно на посоката на движението на пътните превозни средства и носели светлоотразителните жилетки.   От изготвената по делото автотехническа експертиза се установява, че причината за настъпване на пътния инцидент е управлението на лекия автомобил „Ауди А6“ със скорост над ограничената за участъка от пътя и отклоняването на колата в посока надясно с навлизане в банкета на пътното платно, което не се дължи на техническа неизправност на автомобила.

Причинената на Ковачев средна телесна повреда се изразява в счупване на мишнична кост и пищяла, довела до тайно затруднение на движенията за около 3-4 месеца.

Вследствие на удара на Петров бил счупен левия крак, четири ребра, тазобедрена става, лопатка, лицеви и черепни кости. Той получил черепномозъчна травма, кръвоизлив и контузия на белите дробове.   В хода на досъдебното производство обвиняемата Фечея се признала за виновна и съдействала изцяло на разследващите органи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама